Vi söker flera biträdande jurister

Hellström ADVOKATBYRÅ söker TVÅ till TRE biträdande jurister inriktade mot Entreprenad-, fastighets-, Och processrätt samt avtalsrätt och offentlig upphandling

Har du ett genuint intresse för affärsjuridik, särskilt entreprenad- och fastighets- och processrätt eller avtalsrätt och offentlig upphandling och vill bli en del av vårt framgångsrika team?

Vi ser en ökad efterfrågan på våra tjänster och söker nu två till tre biträdande jurister med intresse för ovanstående rättsområden.

Om oss

Hellström Advokatbyrå är en affärsjuridisk fullservicebyrå. Våra klienter består av såväl börsnoterade bolag som medelstora och mindre bolag samt statliga och kommunala myndigheter. Hellström har även ett stort antal internationella klienter och arbetar ofta gränsöverskridande. Vi har ett omfattande och väletablerat kontaktnät i världen samt är medlem i flera internationella nätverk.

Idag är vi 41 medarbetare och våra jurister har olika bakgrund och inriktningar. Detta innebär att advokatbyrån erbjuder en bred kompetens med hög kvalité till våra klienter.

Vem är du?

Du är intresserad av att få arbeta bland annat med uppdrag inom fastighet-, bygg- och anläggningsbranschen. Vi ger dig möjlighet att delta i många olika typer av ärenden, exempelvis fastighetstransaktioner, entreprenadprojekt, upprättande och tillämpning av avtal, hyresrätt, förhandlingar samt domstolstvister och skiljeförfaranden. Du vill vara en del av den ständigt pågående utvecklingen där fastigheter och infrastruktur förvärvas, förvaltas och förädlas. Som en del av vår processgrupp får du möjlighet att arbeta med tvistelösning inom ett stort antal andra rättsområden.

Vi söker även dig som är intresserad av allmän avtalsrätt och förvaltningsrätt, särskilt med inriktning mot offentlig upphandling och processrätt. Du vill arbeta med avtalsförhandlingar, tolkning och tillämpning av avtal, överprövningsmål, sekretessfrågor och rättsutredningar.

Du som söker har goda betyg från juristlinjen och är notariemeriterad från tingsrätt såvitt avser tjänsterna med inriktning mot fastighets- och entreprenadrätt samt tvistelösning. För tjänsten med inriktning mot avtalsrätt och offentlig upphandling ser vi gärna att du har notariemeritering från tingsrätt eller förvaltningsrätt. Från tiden på domstol har du erhållit synnerligen goda vitsord. Motsvarande erfarenhet från arbete på t.ex. advokatbyrå eller bolag är meriterande, liksom annan specialistkompetens. Det förutsätts att du behärskar svenska och engelska mycket väl i både tal och skrift. Som person är du analytisk, noggrann, prestigelös och har god samarbetsförmåga. Du trivs väl i rådgivarrollen och med att bygga nya och långsiktiga relationer.

Vad vi erbjuder

Du erbjuds en utvecklande och spännande roll som biträdande jurist på en etablerad advokatbyrå som drivs av ambitionen att vara en attraktiv arbetsgivare och en ledande rådgivare. Du blir en del av våra framgångsrika team inom de aktuella rättsområdena och kommer redan från början att vara delaktig i intressanta klientuppdrag där du under handledning kommer få möjlighet att ta stort eget ansvar. Vi värdesätter en god balans mellan arbete och privatliv, och anordnar återkommande trivselaktiviteter. Vi sitter i ljusa lokaler högst upp i Södra Kungstornet på Kungsgatan i Stockholm.

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av CV, personligt brev, betyg från juristutbildningen samt andra relevanta betyg och intyg senast den 30 oktober 2020. Urval och intervjuer kommer att ske löpande varför vi emotser din ansökan så snart som möjligt. Ansökan skickas till: ansok@hellstromlaw.com, märk ansökan 2020-10.

För frågor kontakta advokaten Gustaf Cederschiöld på telefon 08-22 09 00 eller via e-post gc@hellstromlaw.com / eller besök vår hemsida www.hellstromlaw.com.

Tillträde och lön

Enligt överenskommelse