Nypremiär för vår webbplats: Därför har vi bytt utseende

Från grön och mossig till stilren och modern. Så kan förvandligen beskrivas. – Vår webbplats nya utseende speglar bättre vilka vi är som affärsjuridisk byrå, säger Manne Bergnéhr, en av våra affärsjurister och projektledare för omvandlingen.

Särskilt våra yngre medarbetare uttryckte frispråkigt sina tankar om den gamla sajten. I samband med en internkonferens för ett par år sedan beskrevs den med ord som: "Ful", "Mossig" och "Omodern". 

– När vi andra tittade med kritiska ögon på vår sajt kunde vi också acceptera att de hade rätt. De flesta av oss hade inte tänkt så mycket alls på det. Som advokater är vi upptagna hela dagarna med att hjälpa kunder göra affärer, att förhandla, vara i domstol och skriva avtal. Den hade hunnit bli omodern efter bara åtta år, säger Manne Bergnéhr.

För en advokatbyrå är utseendet på en webbplats inte alls så avgörande för affärerna som för exempelvis e-handlare. Men den spelar ändå roll.

– Många klienter, samarbetspartners och potentiella klienter går trots allt in för att kolla upp ett telefonnummer, hitta en särskild information eller bara för att se vilka vi är. Det är viktigt att man får en känsla som återspeglar vilka vi är: personliga, engagerade och experter. 

Det var dessa avtryck som den nya sajten skulle ge.

– Vi ville ge uppdraget till en duktig kommunikationsbyrå som liknar oss. Personlig, som vill lägga mycket fokus på sina kunde och som har skärpan, utan att vara så stora att det känns som en industri.

Valet föll på AGoodId, som tidigare t.ex. gjort grafiska profilen för Liljevalchs, webbdesignen för magasinet Rodeo och webbdesign och webbutveckling för Beckmans designhögskola.

Robert Olzon har varit Art Director i Hellström-projektet:

– Allt på sajten har sin utgångspunkt i Hellströms vision om att vara ett modernt, smart och personligt företag. Vi har velat göra en sajt som genom sin enkla form skiljer Hellström från andra affärsjuristbyråer.

Att som designer ta sig an en så traditionell och "tråkig"-stämplad bransch som advokatbranschen... hur har det varit? 

– Det är alltid kul att jobba med smarta och proffsiga människor. Att jobba med Hellströms har varit väldigt enkelt och roligt. 

Nu när sajten är klar, vad är ni mest stolta över?

– Att den uppdaterade sajten med alla sina delar nu är på plats. Det har också varit kul att göra filmen som ligger på sajten tillsammans med fotografen Staffan Övgård, säger Robert Olzon.

Manne Bergnéhr säger om resultatet:

– Jag är väldigt nöjd. Jag tycker att den nya sajten ger en bättre känsla för vilka vi är, och jag tycker personligen att särskilt filmen blev fin.

Vilka är det som syns i filmen på startsidan

– Det är inte så lätt att se, på grund av stilgreppet att använda suddig skärpa i filmen. Men det är vi själva, vi medarbetare på Hellström. Inspelningen gjordes på vårt kontor på Kungsgatan.