18 maj 2021

Vi söker två biträdande jurister inriktade mot kommersiell avtalsrätt och bolagsrätt samt arbetsrätt och dataskydd

Vi ser en ökad efterfrågan inom kommersiell avtalsrätt och bolagsrätt samt inom arbetsrätt och dataskydd och söker nu två biträdande jurister inom dessa områden.

Har du ett genuint intresse för affärsjuridik och vill bli en del av vårt framgångsrika team?

Om oss

Hellström Advokatbyrå grundades 1991. Vår förmåga att se större sammanhang och hitta nya lösningar har, i kombination med vårt driv och engagemang, gjort oss till en av Sveriges mest respekterade affärsjuridiska fullservicebyråer. Våra klienter består av såväl börsnoterade bolag som medelstora och mindre bolag samt statliga och kommunala myndigheter. Hellström Advokatbyrå har även ett stort antal internationella klienter och arbetar ofta gränsöverskridande. Vi har ett omfattande och väletablerat kontaktnät i världen samt är medlem i flera internationella nätverk.

Idag är vi 41 medarbetare och våra jurister har olika bakgrund och inriktningar. Detta innebär att advokatbyrån erbjuder en bred kompetens med hög kvalité till våra klienter.

Vem är du?

Du är intresserad av att få arbeta bland annat med uppdrag inom kommersiell avtalsrätt och bolagsrätt. Vi ger dig möjlighet att delta i många olika typer av bolagsrättsliga ärenden och frågeställningar. Exempelvis upprätta och förhandla kund- och leverantörsavtal, samarbetsavtal, dokumentation för uppstart av nya bolag, compliance dokumentation, protokoll vid stämmor och styrelsemöten, upprätta aktieägaravtal, föra aktiebok, upprätta registreringshandlingar till Bolagsverket vid emissioner och finansiering etc.

Vi söker även dig som är intresserad av arbetsrätt och dataskydd. Du vill arbeta med arbetsrättsliga frågor såsom att biträda klienter med att upprätta anställningsavtal och policies, dokumentation och förhandlingar vid uppsägning samt i arbetsmiljöfrågor. Du kommer att arbeta med både svenska och internationella klienter. Du vill också arbeta med personuppgifts- och dataskyddsfrågor och hjälpa klienter med att hantera deras dataskydds- och säkerhetsarbete. I arbetet kommer det att ingå både svenska och internationella ärenden rörande t.ex. frågor om överföring av personuppgifter till tredje land, laglighet och transparens, personuppgiftsincidenter och registrerades rättigheter.

Du som söker har goda betyg från juristlinjen och är notariemeriterad från tingsrätt. Från tiden vid domstol har du erhållit synnerligen goda vitsord. Motsvarande erfarenhet från arbete på t.ex. advokatbyrå eller bolag är meriterande, liksom utlandsstudier eller annan specialistkompetens. Det förutsätts att du behärskar svenska och engelska mycket väl i både tal och skrift. Som person är du analytisk, noggrann, prestigelös och har god samarbetsförmåga. Du trivs väl i rådgivarrollen och med att bygga nya och långsiktiga relationer.

Vad vi erbjuder

Du blir en del av våra framgångsrika team inom kommersiell avtalsrätt och bolagsrätt samt inom arbetsrätt och dataskydd. Du kommer redan från början att vara delaktig i intressanta klientuppdrag där du under handledning kommer få möjlighet att ta stort eget ansvar.

Vi vet att våra medarbetare är vår främsta styrka och vi ser till att erbjuda en bra arbetsplats med balans mellan arbete och fritid. Vi har en byråkultur med öppenhet, transparens och delaktighet och med en tydlig teamkänsla där vi hjälper varandra uppåt och framåt.

Vi satsar mycket på interna aktiviteter som ökar sammanhållningen, och både uppmuntrar och ersätter friskvårdsaktiviteter. Vi sitter i ljusa, fina lokaler högst upp i Södra Kungstornet på Kungsgatan i Stockholm.

Tillträde och lön

Tillträde och löneanspråk enligt överenskommelse.

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av CV, personligt brev, betyg från jurist-utbildningen samt andra relevanta betyg och intyg senast den 30 maj 2021. Urval och intervjuer kommer att ske löpande varför vi emotser din ansökan så snart som möjligt. Ansökan skickas till: ansok@hellstromlaw.com, märk ansökan 2021–05

För frågor kontakta advokaten Manne Bergnéhr på telefon 08-22 09 00 eller via e-post manne.bergnehr@hellstromlaw.com.